Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender wint burentreffen in slotfase
Thomas Dubois

Dender heeft zondagnamiddag met 2-1 gewonnen van Eendracht Aalst. Voor de thuisploeg scoorden Munyaneza en Sylla. Bij de bezoekers was dit Boto.

Bij Dender kwamen dezelfde elf aan de aftrap als tegen AA Gent. Nieuwkomer Vanderbiest begon op de bank. Lemmens moest net voor de wedstrijd afhaken met zijn blessure. Hierdoor kwam Malfait dit seizoen voor het eerst onder de lat. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Aalst. Een schot van Ewen Verheyden ging net over. Aan de overkant werd Iribarren op rechts weggestuurd maar een Aalsterse verdediger was nog net op tijd terug om in corner te werken. De rest van het eerste kwartier werd gebruikt voor een uitgebreide studieronde. Dender kreeg enkele kansjes via De Petter en Sylla maar besloten beiden te zwak. Toen er een overtreding gebeurde voor de Aalsterse dug-out liepen de potjes over. Iemand op de Aalsterse bank gooide de bal op de rug van een Dender-speler. Iribarren knalde die bal hard terug naar die persoon. De poppen gingen aan het dansen en dit leverde een gele kaart voor de Argentijn en voor Troch op. Vlak voor het half uur kwam de derdeklasser op voorsprong. Een misverstand in tussen Neva en Malfait werd door Boto genadeloos afgestraft. Bij de bezoekers uit Aalst moest Dessaer al hinkend het veld verlaten en werd vervangen door Landuyt. Vlak voor de rust zagen we een mooie actie van Destorme, zijn schot belandde op de lat.

Na de pauze zagen we een beter Dender. Boskamp was neergedaald uit de tribune en zag Munyanza snel scoren. De aalvlugge Rwandees werd op links gelanceerd en trapte de bal achter een kansloze De Veirman. Het was een echte cupwedstrijd met veel inzet aan beide kanten. Destorme zag zijn poging vanop de lijn weggehaald door Van Dender. Aan de overkant speelde Aelbrecht Troch vrij in de zestien maar zijn schotje werd gemakkelijk gepakt door Malfait. Zeven minuten voor tijd speelde de ingevallen Dufoor Destorme mooi vrij in de zestien. Deze leek te gaan scoren maar zijn bal spatte uiteen op de paal. Een minuut later was het dan wel raak. De onzichtbare Sylla maakte er 2-1 van. Vlak voor affluiten raakte Dender voor de derde keer het doelhout. Ditmaal trof Sylla de paal.
De jongens van Boskamp gaan zo door naar de kwartfinales. Aalst streed moedig en ging eervol onderuit. De jongens van trainer Limpens kunnen nu alles op de competitie zetten.