Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge wint bekerderby met negen
Dirk Pieters

Cercle Brugge en Club Brugge hebben er een spektakelrijk bekertreffen van gemaakt. Uiteindelijk won de ploeg van trainer Glen De Boeck met het kleinste verschil en vielen er drie rode kaarten.

Cercle Brugge begon uitstekend aan de wedstrijd en na amper één minuut spelen schoot Honour Gombami op de paal.  Nadien bleef de thuisploeg ook de betere ploeg en was het vooral Tom De Sutter die gevaarlijk bleef.  Eerst schoot de aanvaller over en meteen daarna kopte hij een bal over het doel van Stijn Stijnen. Op het half uur kwam Club Brugge beter in de wedstrijd, maar echte kansen kwamen er niet.  Enkel Blondel kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging helemaal uit de richting.  Op slag van rust viel er nog wel wat te beleven.  Eerst kreeg Dusan Djokic een enorme kans en vlak voor rust kreeg Sergei Serebrennikov een onterechte tweede gele kaart.  Het Cercle-publiek was woedend op Jerome Nzolo, maar de scheidsrechter wou van geen wijken weten.  Cercle moest gaan rusten met zijn tienen.

Ook in de tweede helft begon Cercle Brugge beter aan de partij en bij de eerste kans was het meteen raak.  Gombami speelde de bal mooi tot bij De Sutter die er minstens even mooi 1-0 van maakte.  Club Brugge moest nu iets terug doen, maar de ploeg van trainer Jacky Mathijssen kon op geen enkele manier het numerieke overwicht uitbuiten en kreeg amper kansen.  Een kwartier voor het einde leek de 1-1 er wel te gaan komen, maar opnieuw was een twijfelachtige beslissing de spelbreker.  Nzolo keurde een doelpunt van François Sterchele af na een imaginaire duwfout.  De vlam sloeg daarna helemaal in de pan, en op amper twee minuten tijd vielen er evenveel rode kaarten.  Eerst kreeg De Smet zijn tweede gele kaart, en net daarna torpedeerde Stijnen, Gombami, die alleen op doel afstormde.  Nu moest Club Brugge met z'n tienen verder tegen de negen spelers van Cercle Brugge.  In de allerlaatste minuut kreeg Sterchele nog dé kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller liet de kans onbegrijpelijk liggen.  Uiteindelijk won Cercle Brugge 1-0, een verdiende zege.  Club moet zich nu concentreren op de competitie, waar het aan de leiding staat. [LG]