Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard maatje te groot voor Genk
Dirk Pieters

Ook Standard heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. De Rouches wonnen oververdiend van Racing Genk. Jovanovic en Mbokani zorgden voor de doelpunten.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Standard, maar het schot van Dufer gaat naast het doel van Bailly. Na zes minuten een eerste opdoffer voor de thuisploeg. Fellaini pakte al meteen geel en mist zo mogelijk de wedstrijd van de kwartfinale als Standard zich plaatst. Iets over het kwartier een goede kopkans voor De Camargo, maar de spits kopte nipt naast. Racing Genk kon daar heel weinig tegenoverstellen. De Limburgse club probeerde vooral geen doelpunt te slikken en hield het achteraan goed gesloten. De Rouches probeerden openingen te vinden, maar dat leek in de eerste helft niet simpel. Toch nog twee grote kansen vlak voor de rust. Eerst miste Jovanovic oog in oog met Bailly en enkele minuten later kopte De Camargo opnieuw naast.

Ook in de tweede helft bleef Standard baas. De thuisploeg ging op zoek naar een doelpunt en drukte Racing Genk helemaal weg. Cornelis moest al meteen een schot van de lijn halen en even later was Bailly alert op een poging van De Camargo. Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Jovanovic kopte de 1-0 voorbij doelman Bailly en kreeg prompt geel voor het te uitbundig vieren van zijn treffer. Racing Genk-trainer Hugo Broos greep meteen in, maar het was te laat want amper vijf minuten na de wissel pikte de ingevallen Mbokani nog zijn doelpuntje mee; 2-0.