Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Woudestein
Excelsior zet Feyenoord voor schut
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft zich niet kunnen herpakken van de nederlaag tegen PSV in de vorige speelronde. De Rotterdammers gingen bij kleine broer Excelsior schandelijk onderuit: 2-1.

Excelsior begon uitstekend aan de wedstrijd. In de openingsfase profiteerde de ploeg optimaal van slecht verdedigen van Feyenoord.  In de derde minuut zag Michel van Guldener zijn inzet nog gestopt worden, maar twee minuten later tikte de kleine aanvaller het leer wel tegen de netten. Vijf minuten later was het dan eer raak. Op aangeven van Van Guldener tikte Den Ouden aan de eerste paal de 2-0 binnen.

Op de voorsprong was totaal niets af te dingen. Excelsior was gewoonweg beter en het duurde een half uur voordat Feyenoord voor het eerst de neus aan het venster kwam steken.

In de tweede helft voerden de bezoekers de druk wel op, maar de beste kansen waren toch nog voor Excelsior. In de slotfase maakte Danny Buijs er met een afstandsschot nog 2-1 van, maar in een spannend slot bleven de echt grote kansen uit. (AN)