Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Anderlecht boekt zuinige winst
Kevin Vanbuggenhout

Na een erbarmelijke heenronde wou Anderlecht de terugronde kost wat kost goed inzetten. Met minder dan een overwinning kon Anderlecht dan ook niet tevreden zijn. KV Mechelen hoopte op een stunt en ging op zoek naar een tweede uitzege.

Anderlecht kwam gehavend aan de aftrap. Biglia, Polak, Legear en Frutos moesten allemaal afhaken vanwege blessures. Hassan was ondertussen alweer vertrokken naar de Africa Cup. Gillet en Chatelle debuteerden voor hun nieuwe ploeg. Gillet speelde verrassend genoeg centraal op het middenveld. Ook bij KV Mechelen waren er heel wat afwezigen. Crabeels, Goessens, Mbemba en Iddi kampten elk met kwetsuren. Asare maakte deel uit van de Ghanese selectie op de Africa Cup. Olivier Renard verdedigde voor het eerst het Mechelse doel.

Anderlecht zorgde van begin af aan voor behoorlijk wat dreiging via de flanken. Centraal achterin wonnen de verdedigers van KV nagenoeg alle luchtduels. Anderlecht versierde een resem hoekschoppen, maar die leverden telkens niets op. Na een dikke 25 minuten spelen ging er zo toch eentje binnen. Vleminckx kopte de hoekschop van Boussoufa ongelukkig in eigen doel: 1-0. Na de voorsprong begon Anderlecht meer dominant te spelen. Serhat Akin kopte een voorzet van Boussoufa naast. KV Mechelen bakte er op aanvallend gebied bitter weinig van. De Mechelaars speelden in de hele eerste helft geen enkele kans bij mekaar. Anderlecht kwam in het slot van de eerste periode wel nog aan twee kansen. Van Damme legde de bal bij Chatelle en de debutant zette voor. Aan de tweede paal dook Van Damme weer op, hij trapte naast. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Anderlecht nog een unieke gelegenheid om alsnog met 2-0 de rust in te gaan. Boussoufa gaf mee aan Van Damme, die legde goed terug en Serhat Akin plaatste de bal recht in de handen van Renard.

Aan de rust voerde KV Mechelen al een eerste vervanging door. De Tunesiër Boussaidi maakte zijn debuut en viel in voor Dunkovic. Mechelen kwam ook veel aanvallender voor de dag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Anderlecht concentreerde zich vooral op verdedigen. Dat lukte ook bijzonder goed, want KV Mechelen slaagde er maar niet in een zuivere kans af te dwingen. Voor het eerste wapenfeit uit de tweede helft was het wachten tot in de 79ste minuut. Renard duwde een vrije trap van Boussoufa over. Met nog zeven minuten op de klok ontstond er nog een strafschopgeval voor het doel van Anderlecht toen Charaï een fikse duw kreeg. Ref Wouters liet doorspelen. Naar het einde van de partij toe ging KV Mechelen meer risico's nemen. Anderlecht kreeg op de tegenaanval nog de beste kansen. Boussoufa kon doorgaan en stiftte de bal naast. Een minuutje later kon de pas ingevallen Mpenza net niet bij een voorzet van Wasilewski. Er werd niet meer gescoord en zo stak Anderlecht na een nipte overwinning de drie punten op zak.

Anderlecht speelde nog steeds niet overtuigend, maar KV Mechelen kon op aanvallend vlak niets bieden. Anderlecht behaalde dus een zuinige, maar logische en terechte overwinning. Anderlecht komt voorlopig op een vijfde plaats terecht, KV Mechelen blijft vijftiende.