Heerenveen geeft AZ een pak slaag
Jimmy Wouters

AZ geraakt dit seizoen maar niet op toeren. De ploeg kreeg zaterdagavond bj Heerenveen een ware voetballes. De Alkmaarders mochten tevreden zijn dat de schade beperkt bleef tot vier treffers.

AZ hoopt dat alle problemen opgelost zullen geraken met de komst van Alves, maar de vraag is of die problemen niet dieper zitten. De ploeg is momenteel gedegradeerd tot een modale meeloper in het Nederlandse voetbal.

Tegen Heerenveen moest AZ lijdzaam toezien hoe een dartele thuisploeg al van de eerste minuut domineerde. De ploeg begon furieus en kwam al na een paar minuten op voorsprong. Met een frivool stiftertje versloeg Danijel Pranjic vanop de stip doelman Waterman.

Dit was het signaal voor een mooie voetbalavond. Heerenveen domineerde en speelde met uiterst verzorgd voetbal een reeks kansen bij mekaar. De thuisploeg kwam dan ook voor rust op een verdiende 3-0 voorsprong. Poulsen maakte er op aangeven van Sulejmani 2-0 van en vlak voor rust mocht ook Sulejmani zelf zijn doelpuntje meepikken.

Ook in de tweede periode werd AZ gedegradeerd tot toekijken hoe Heerenveen het publiek amuseerde. Een defensieve fout van Pocognoli lag in het begin van de tweede helft aan de basis van de vierde Friese treffer, gescoord door Bradley

In de resterende tijd bleef de thuisploeg heer en meester, maar verzuimde de ploeg om de marge verder uit te diepen. (AN)