Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard blijft nog ongeslagen
Dirk Pieters

Standard blijft nog steeds ongeslagen in de eigen competitie. De Rouches wonnen met 3-1 van Zulte Waregem. De enige domper op de feestvreugde was het uitvallen van kersvers winnaar van de Gouden Schoen Steven Defour.

Al na vier minuten kreeg Jovanovic een uitstekende kans, maar de aanvaller kon een goede actie van Defour niet afmaken. Voor de rest viel er in de beginfase weinig te beleven, tot in de twintigste minuut. Sankaré beroerde de bal met de hand in de zestien, Gumienny floot een strafschop op aangeven van zijn assistent. Dante liet de kans niet liggen en bracht Standard op 1-0. Ook na de openingstreffer bleef de thuisploeg de betere. Op het half uur wrong Jovanovic opnieuw een uitstekende kans de nek om. Voor de rust toch nog een opdoffer voor het thuispubliek. Leye kopte een hoekschop voor de neus van Mbokani in doel en amper één minuut later viel Steven Defour dan ook nog eens uit.

In de tweede helft ging Standard dan toch nog op zoek naar de winnende treffer en die kwam er al vrij snel. Op het uur kreeg de thuisploeg zijn tweede strafschop. Jovanovic werd onderuit gehaald en Witsel zette de strafschop feilloos om: 2-1. Wat later spelen zette Mbokani de geruststellende 3-1 cijfers op het bord. De aanvaller zette zich goed door en trapte de bal via Van Steenbrugghe in doel. In de slotfase hield Standard de wedstrijd goed in handen en zo kwam de zege van de Rouches niet meer in gevaar en bleef het 3-1.

Door de overwinning komt Standard opnieuw op gelijke hoogte van Club Brugge. (AN)