Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Roda moet de rol even lossen
Jimmy Wouters

Roda JC is de voeling met de subtop even kwijt. De Limburgers gingen met 3-1 onderuit bij FC Utrecht en zien zo hoe onder meer Heerenveen drie punten verder weg lopen.

FC Utrecht is in de eigen Galgenwaard aan een knappe reeks bezig. De overwinning tegen Roda is al de vierde van de laatste vijf wedstrijden in eigen stadion.

De bezoekers begonnen echter het beste aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Oper, maar hij kon niet veel kracht achter zijn schot zetten. Op het half uur sloeg Utrecht in amper zes minuten tijd ongenadig hard toe. Na een snelle counter opende Nelisse de score. Roda was van slag en de Domstedelingen profiteerden ervan om de kloof verder uit te diepen. Binnen de zes minuten moesten de Limburgers nog twee treffers incasseren. Op aangeven van Caluwé zorgde Nelisse voor de dubbele voorsprong en na hands van De Fauw bracht Van Dijk de marge naar drie.

Na rust leefde Roda even op. Het doelpunt van Oper bezorgde de bezoekers nieuwe hoop. Het Limburgse offensief leverde echter niets meer op en nadat Meeuwis met rood van het veld moest, was het vuur volledig gedoofd. (AN)