Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter wint niet, Pato held van Milan
Maarten Vandenabeele

Inter behaalde een scoreloos gelijkspel in Udine en ziet zijn voorsprong op Roma verkleinen tot 5 punten. De Nerazzurri speelden wel lang met zijn tienen. AC Milan won van Genoa dankzij Pato.

De leider kreeg op bezoek bij Udinese de eerste grote kans, maar na 12 minuten schoot Cambiasso over doel, na balverlies van D'Agostino. Het spel lag veelvuldig stil door overtredingen en na 21 minuten pakte Cesar de eerste gele kaart, na een fout op Mesto. Een halve minuut later ging de Braziliaan alweer over de schreef in een duel met Mesto en scheidsrechter Rosetti gaf hem zijn tweede gele kaart, dus rood en Inter nog 70 minuten met zijn tienen. De thuisploeg kon niet profiteren van de man meer, het was integendeel Inter dat via Cruz nog de beste kans voor de pauze kreeg.
In de tweede helft pakte Udinese meteen uit met een vlijmscherpe aanval, maar Pepe vergat de vrijstaande Di Natale aan te spelen en schoot zelf naast. Cruz buitte bijna een foutje van doelman Handanovic uit en Ibrahimovic (foto) zag zijn vrije trap de buitenkant van de paal likken en even later belandde een schot van de Zweed ook net aan de verkeerde kant van de paal. Julio Cesar moest een keer alles uit de kast halen op een poging van Di Natale. De aanvallers van Udinese liepen voortdurend buitenspel en ook in een bijzonder saai slot werd niet meer gescoord: 0-0.

Fiorentina won de streekderby in Empoli in de slotfase. De thuisploeg verdiende beter, maar in de 85e minuut sloeg Mutu ongenadig toe en in de extra tijd nam Pazzini met de 0-2 alle illusies weg.

Genoa, met Vanden Borre 90 minuten lang op de bank, hield lang stand tegen een ongeïnspireerd Milan. Pato (foto) verloste de Champions Leaguewinnaar in de 69e minuut met een rake kopbal: 1-0. Een minuut later sloeg doelman Rubinho de bal met de hand weg, buiten de zestien, voor de aanstormende Pato: rood voor de Genoadoelman. In de 82e minuut was Milan eindelijk zegezeker: Pato's lob werd door invallersdoelman Scarpi nog tegengehouden, maar in de rebound kon de nieuwe wonderboy toch nog scoren: 2-0.

Geen doelpunten in Torino - Lazio, maar wel rode kaarten: net voor het rustsignaal moest Barone met een tweede gele kaart naar de kant, maar Lazio speelde niet de volledige tweede helft tegen een man minder, want de ingevallen Bianchi, terug in Italië na zijn mislukt Engels avontuur, pakte in 5 minuten 2 gele kaarten. Naast de rode kaarten , werden er ook 8 gele kaarten uitgedeeld in een potige maar doelpuntenloze wedstrijd: 0-0.

Atalanta leek lang op weg naar een makkelijke zege tegen Reggina: via Rivalta en Langella liepen de Bergamasken vlot uit tot 2-0, maar in een dolle 6 minuten scoorden Vigiani en Barreto en legden zo de eindstand vast op 2-2.

Napoli ging erg ongelukkig onderuit in Cagliari. De Napolitanen leken na 90 minuten zegezeker, na een doelpunt van Hamsik in de 57e minuut (foto), maar in de extra tijd pakte de rode lantaarn toch nog de zege: Matri en Conti brachten de thuisaanhang in extase, al blijven de Rossoblu nog steeds afgescheiden laatste.

Catania - Parma eindigde zoals het begon: 0-0.