Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax haalt het niet van PSV
Tim Buedts

De inhaalwedstrijd tussen Ajax en PSV van speeldag 15 zit erop. PSV Eindhoven heeft met duidelijke 2-0 cijfers gewonnen van de Amsterdammers. Ajax staat nu maar liefst 8 punten achter van PSV.

Ajax kon de wedstrijd goed beginnen, na slechts zes minuten was er een prachtige kans voor Luis Suárez die de openingsgoal kon maken toen hij oog in oog stond met doelman Gomes. Suàrez besloot echter naast te schieten.

De Amsterdammers gingen na die kans veel slechter voetballen. Er werden veel fouten gemaakt, veel balverlies deed PSV goed in de wedstrijd komen. PSV liet zelf ook geen enkele gevaarlijke doelpoging noteren. Ajax kon nog één keer gevaarlijk zijn toen John Heitinga de bal naast kopte na een voorzet uit corner. PSV probeerde kansen te creëren, maar geraakte niet verder dan een afgeblokt schot. In de 40ste minuut was het dan toch raak. Jefferson Farfàn kon Dzsudzsák prachtig aanspelen rond de zestien meter waar hij de bal met zijn linkervoet trapte, Maarten Stekelenburg geraakte er niet bij en was geklopt: 0-1.

De Amsterdammers stonden bij de rust 0-1 achter, indien ze nog goed in de competitiestrijd wilden zitten moesten ze dringend opzoek gaan naar de gelijkmaker. De tweede helft was rustig begonnen al toonde Ajax zich gretig. Klaas-Jan Huntelaar had een prachtige kans om de bal langs Gomes te schieten, maar miste. Ajax bleef proberen om te wedstrijd alsnog gelijk te krijgen. Maar hoe harder er gespeeld werd, hoe minder kansen Ajax kreeg.

PSV was zijn tweede helft niet goed begonnen met slechte passes. Maar die slordigheden kwamen hard aan voor Ajax, want rond de 27ste minuut was het raak voor PSV Eindhoven. Danny Koevermans (ingevallen 55ste minuut) kreeg van Farfàn de bal doorgestoten na een inworp. Koevermans kon de bal krachtig, scherp en hoog tegen de netten plaatsen, Stekelenburg voor de tweede maal geklopt.

Na het tweede doelpunt was er weinig of niets meer te beleven op het veld. Edgar Davids kreeg nog een rode kaart omdat hij nog een zware overtreding maakte op Farfán en Alcides.