Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Estadio Mediterraneo
Almería bezorgt Real derde nederlaag
Dave Sentobin

Almería klopte zaterdagavond de leider in de Primera División met droge 2-0 cijfers. Dat is voor Real de derde nederlaag van het seizoen na eerder verlies tegen Espanyol en Sevilla. Almería klimt naar een voorlopige zevende plaats.

Real Madrid ging gisteravond met 2-0 onderuit in het Estadio de los Juegos Mediterráneos van Almería. De Koninklijke speelde een bleke partij en werd overklast door de thuisploeg ondanks de waarschuwingen van Schuster en enkele spelers in de Spaanse media dat het team geconcentreerd moest blijven werken, ook in het vooruitzicht naar de wedstrijden tegen de kleinere ploegen.

De almerienses kwamen al na een kwartier voor na alweer een ingestudeerde stilstaande fase, de specialiteit van coach Emery en de zijnen. Juanito rondde een korte vrije trap van Mané en Corona af. De Madrilenen konden nog wel dreigen met een vrije trap van Sergio Ramos en een schot van Robinho. Maar de thuisploeg bleef goed druk zetten op de merengues waardoor spelverdeler Guti – en Real bij uitbreiding – niet in zijn geliefde spel kwam.

Schuster haalde Van Nistelrooy tijdens de rust naar de kant en bracht de Argentijn Higuaín in zijn plaats, maar de tweede helft was nog maar net van start of Negredo knalde de 2-0 al voorbij Casillas van op de stip. Cannavaro had de aanvaller die afgelopen zomer overkwam van Real even daarvoor immers foutief afgestopt in de zestien. Via een bedrijvige Robinho kwam de leider in de Spaanse liga nog een aantal keer gevaarlijk voor keeper Alves opzetten. Raúl, Robinho, Balboa, noch Guti konden de Braziliaanse goalie verschalken.

Almería behaalde zaterdag een verdiende zege tegen de leider en zet zijn opmars in de rangschikking verder. De Andalusiërs klimmen naar een zevende plaats op één punt van Europees voetbal. Real was gisteravond een heel andere ploeg dan het team dat zondag na een ijzersterke wedstrijd Villarreal versloeg. Morgen kan eerste achtervolger Barcelona op zes punten komen.