Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Lotto Park
Dender kan Anderlecht niet verrassen
Ronny anthonis

Een dominant Anderlecht had zaterdagavond maar weinig problemen met het Dender van Johan Boskamp. Het werd slechts 1-0 via een strafschop van Chatelle maar de verhoudingen lagen helemaal anders. Europa ligt zo voor de Brusselaars nog binnen bereik

Een strafschop maakte het verschil in score tussen Anderlecht en Dender. Deze had hoger kunnen oplopen maar Boussoufa en vooral Vlcek verzuimden om de score te verhogen. Het eerste gevaar kwam toch van de bezoekers, Munyaneza knalde echter in het zijnet. De thuisploeg domineerde wel, maar uitgespeelde kansen kwamen er nauwelijks. Tot Steven de Petter een hand nodig had om de bal te beroeren, de bijhorende strafschop werd omgezet door debutant Thomas Chatelle.  Dender kon niet veel klaarmaken en moest het spel ondergaan. De Brusselaars kwamen beter in het spel en hieruit vloeiden ook enkele mooie acties uit voort.  Tot echte uitgespeelde kansen kwam het in de eerste helft amper.

De tweede helft verliep qua spelbeeld hetzelfde als de eerste maar Anderlecht kwam nu ook aan kansen. Dender-goalie Malfait bleek echter spelbreker en pakte uit met enkele goeie saves op pogingen van Vlcek en Boussoufa.  Bijna kreeg Anderlecht nog het deksel op de neus toen Gillet in de slotfase nog een bal van de lijn moest halen.

Hoewel niemand zal betwisten dat de zege terecht was betaalde Anderlecht bibbergeld tegen de mannen van Johan Boskamp. (AN)