Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel
Cercle en Standard vergeten te voetballen
Steurbaut Kersten

Cercle Brugge en Standard hebben in het Jan Breydelstadion na een zwakke vertoning de punten gedeeld. Geen van beide clubs slaagde erin om uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen met een logische 0-0 als gevolg.

Op geen enkel moment deed de confrontatie tussen groen-zwart en rood-wit herinneren aan de spectaculaire bekerpartij van woensdag. Cercle bracht geen flitsend voetbal en speelde over negentig minuten geen enkele doelrijpe kans bij elkaar. Een schot van Gombani voor de rust was het belangrijkste wapenfeit van de West-Vlamingen. Een klungelende Espinoza deed het nog gevaarlijker lijken dan het was en duwde de poging in hoekschop.

Standard had geen zin in een herhaling van woensdag en toonde niet de intenties om in Brugge voor de drie punten te gaan. Toch waren de Rouches de gevaarlijkste ploeg op het veld. Mbokani zorgde al snel voor een eerste dreiging met een subtiel hakje, maar dat leverde niet het minste probleem op voor Verbist.

Schwalbes bestraft

Witsel – schotje op Verbist – voor en Jovanovic – twee pogingen naast – na de rust zorgden nog voor het grootste gevaar, maar de Antwerpse doelman voelde zich nooit echt bedreigd. Standard probeerde dan maar een strafschop uit te lokken. Dat leverde alleen een gele kaart op voor De Camargo.

Om te scoren, moet je kansen creëren. En aangezien die in Brugge zeer schaars waren, is een scoreloos gelijkspel de enige juiste uitslag in de topper tussen de twee best voetballende ploegen van het land. Spijtig genoeg hebben we daar zondagavond niets van gemerkt.

Onveranderd klassement

Door het gelijke spel tussen Cercle en Standard verandert er bovenaan niets in het klassement. Club Brugge blijft leider met één punt voorsprong op Standard en vier punten meer dan hun groen-zwarte buur.