Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Euroborg Stadion Groningen
Leegloop houdt Groningen niet tegen
Jimmy Wouters

De recente leegloop (vertrek van Silva, Lindgren en Nevland) heeft vooralsnog geen effect op de prestaties van FC Groningen. De Noorderlingen hielden met 10 man knap stand tegen Roda JC (1-1).

Het kantelmoment van de wedstrijd was de rode kaart van Martijn Meerdink, die na 25 minuten onterecht het veld met een rode kaart moest verlaten. Het slachtoffer werd Berry Powel. De spits moest namelijk plaatsruimen voor Sepp de Roover.

Nieuwkomer Powel zette meteen zijn stempel op de wedstrijd. Al na 15 minuten scoorde hij zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Groningen

De rode kaart van Meerdink bleef de hele wedstrijd nazinderen. Roda trok volop de kaart van de aanval, maar ook Groningen kreeg enkele goede kansen. De Limburgers creëerden volop kansen, maar enkel Oper was bij de les. De Estse aanvaller zorgde tien minuten voor tijd voor de verdiende gelijkmaker.

De gehavende thuisploeg hield stand en blijft daardoor op de vierde plek plakken in de rangschikking.