Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stayen
STVV snoept Club Brugge punten af
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden heeft Club Brugge zondagmiddag twee punten afgesnoept. De Kanaries scoorden tien minuten voor het einde de verdiende gelijkmaker.

In een leuke eerste helft kregen beide ploegen voldoende kansen om te scoren. Het mocht dan ook een klein mirakel heten dat het bij de rust nog 0-0 stond. Vooral Club Brugge voelde zich bekocht, omdat scheidsrechter Vervecken naliet een duidelijke fout op Ivan Leko niet te fluiten. Peter Delorge ontsnapte zo aan zijn tweede geel.

De tweede helft kwam maar moeilijk op gang, maar na de terechte rode kaart voor Joos Valgaeren dertig minuten voor het einde sloeg de vlam in de pan. Met tien man wist Club Brugge toch op voorsprong te komen. Het was Jonathan Blondel die op aangeven van François Sterchele de 0-1 scoorde. STVV leek aangeslagen, maar kwam tien minuten voor het einde nog terug. Mario Cantaluppi scoorde op vrijschop de 1-1 en bezorgde zijn team zo een verdiend gelijkspel.