Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Arke Stadion
Twente wint burentreffen met Heracles
Jimmy Wouters

FC Twente heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. De Tukkers versloegen in het eigen Arke Stadion Heracles met 2-1.

De wedstrijd kwam bijzonder traag op gang. Lange tijd was er in de Twentense broederstrijd niets te zien. De inzet van beide teams was groot, maar kansen leverde dit gevecht niet op.

In de 74e minuut kwam Heracles plots op voorsprong. Gonzalo Garcia-Garcia zette een één-tweetje op met Everton en stiftte de 1-0 op de bordjes. Dit was het sein voor een aangenaam slotkwartier. Twente kwam opzitten en na drie luttele minuten stonden de Tukkers al op gelijke hoogte. Op aangeven van Hersi schoot Elia van dichtbij raak.

Heracles moest even later terug op voorsprong komen, maar Garcia-Garcia miste de wenkende kans. Wat de ploeg uit Almelo naliet, lukte N'Kufo wel. De Zwitserse spits kopte op aangeven van Huysegems de winning-goal voorbij doelman Pieckenhagen.

Twente maakte zo een einde aan de reeks van drie opeenvolgende nederlagen. Heracles blijft dertiende met 22 punten. (AN)