Speeldag: Speeldag 24
Stadion: De Vijverberg
Makaay toont zijn klasse
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft na drie duels zonder zege eindelijk nog eens kunnen winnen. In Doetinchem werd De Graafschap met 1-3 verslagen.

Het was vooral aan Roy Makaay te danken dat Feyenoord de drie punten meenam uit de Vijverberg. Nadat de bezoekers de openingsfase licht domineerden, kwam De Graafschap na 18 minuten op voorsprong. Reiner Robbemond schoot op de paal, maar Lasse Schöne was goed gevolgd en prikte de 1-0 tegen de touwen.

Feyenoord was van slag en had geruime tijd nodig om een eerste kans bij mekaar te voetballen. Vlak voor rust ontbond Makaay zijn duivels door de 1-1 op de bordjes te schieten.

Na rust stond er eigenlijk maar een man op het veld. De Rotterdamse spits schoot eerst nog op de doelman van Fessem, maar in de rebound kon Hofs voor de tweede bezoekende treffer zorgen. Ook in het derde doelpunt had Makaay een groot aandeel. Het phantom zette goed voor waarna Hofs de zege kon veilig stellen.