Speeldag: Speeldag 24
Stadion: De Goffert
NEC maakt zwak AZ genadeloos af
Jimmy Wouters

Het gaat van kwaad naar erger bij AZ. De Alkmaarders moeten nu al de zoveeste mokerslag verwerken. Bij het dit seizoen eveneens sukkelende NEC werd met maar liefst 5-2 verloren.

Welgeteld drie minuten kon AZ NEC volgen. De Alkmaarders kwamen na luttele minuten op voorsprong via David Mendes da Silva. Zo snel de voorsprong tot stand kwam, zo snel zakte het spel tot een bedroevend niveau.

De mannen van Louis van Gaal waren nergens te bespeuren en lieten zich gewillig door NEC afstraffen. Tussen de tiende en de 24e minuut kreeg de ploeg maar liefst vier treffers rond de oren. Kevin Bobson opende de score, Brett Holmann mocht ongehinderd de 2-1 tegen de touwen schieten. John van Beukering maakte er vanop elf meter 3-1 van na een domme penaltyfout van Pocognoli en Peter Wisgerhof mocht van dichtbij volledig vrij de vierde Nijmeegse treffer tegen de netten koppen.

Na rust temperde bij NEC de aanvalsdrang waardoor AZ een absolute schande bespaard bleef. Toch bleef de thuisploeg heer en meester. De 5-1 van Kampenaar was dan niet eens overdreven te noemen. Vlak voor rust redde El Hambaoui toch nog de Alkmaarse eer.

AZ mag stilaan alle ambities voor dit seizoen gaan schrappen. NEC klimt voorbij Heracles en staat op de dertiende plaats.