Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Belgen leiden verlies Ajax in

Ajax heeft de mogelijkheid om dichter bij leider PSV te sluipen laten liggen. De Amsterdammers verloren zondagmiddag bij Roda JC met 2-1.

Het was een erg Belgisch getint duel in het Parkstad Limburg stadion. Zo stonden er niet alleen zes spelers (vier bij Roda en twee bij Ajax) aan de aftrap, maar stond het duel ook onder leiding van een landgenoot (Gumienny).

De wedstrijd begon fel, maar zakte al vlug in mekaar. Veel middenveldsspel leverde aanvankelijk weinig kansen op. Na 21 minuten spelen kwam Roda JC plots op voorsprong. Roland Lamah wist zich van vier man te ontdoen en schoot knap overhoeks binnen.

Ajax probeerde voor rust nog op gelijke hoogte te komen. De gelijkmaker hing in de lucht en viel zeven minuten voor rust. Siem de Jong verlengde een kopbal van Silva waarna Huntelaar eenvoudig de bordjes in evenwicht kon brengen.

Ajax-trainer Koster verving bij rust de onzichtbare Perez en Kennedy door Rommedahl en Suarez. Vooral de komst van Suarez zorgde voor meer aanvallende impulsen. De Ajacieden eisten het balbezit op, maar doelman Castro hield zijn netten fraai schoon. Tien minuten voor tijd kwam Roda voor de tweede maal op voorsprong. De pas ingevallen Van Tornhout zette zich knap door en bediende Hadouir, die vervolgens simpel kon binnen koppen.

Het slotoffensief van de Amsterdammers kon niet meer baten waardoor ze nu al een achterstand hebben van acht punten op PSV. Roda JC klimt dan weer naar de achtste stek.