Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen geraakt niet voorbij Lokeren
Jelle Vereecke

KV Mechelen heeft geen derde thuiszege op rij behaald. Het beet zijn tanden stuk op de bezoekers uit Lokeren, de eindstand was 1-1.

Sporting Lokeren behaalde namelijk zijn elfde gelijkspel van het seizoen in het Veoliastadion. Het recupereerde de hele voorlinie met Omer Golan en Patiyo Tambwe, die vorige week nog geblesseerd waren. Ook Marcel Mbayo stond terug in de ploeg. KV Mechelen had wel de eerste reuzekans van de wedstrijd na drie minuten : een voorzet van Aloys Nong waaide voorbij de tweede paal, waar Kevin Geudens kwam ingelopen. In eerste instantie redde Jugoslav Lazic schitterend op de lijn, de tweede poging van Geudens ging in het zijnet. Het eerste kansje voor Lokeren kwam er na twaalf minuten, maar Omer Golan kon niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal.

Na 16 minuten was er dan even opwinding wanneer Geudens voorzette in het niets. Lokerenverdediger Madi wou echter een handje helpen en werkte de bal bijna in eigen doel via de borst. Beide ploegen hielden elkaar dan redelijk in evenwicht, pas na een halfuur kon Geudens nog eens aanleggen, maar zijn bal ging over de kooi van Lazic. Ook Mario Carevic kreeg nog een kansje met een vrije trap, maar de bal ging net naast.

Meer kansen kwamen er in de tweede helft. Na twee minuten al was er een heel goed schot van Patiyo Tambwe, nadat de bal in het strafschopgebied was blijven hangen. De Congolees besloot echter nipt voorlangs. Na 56 minuten was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt door Joao Carlos en Bjorn Vleminckx trapte knap uit de draai binnen.

Lokeren was niet meteen bij machte iets terug te doen, kansen voor Geudens en Gomez gingen er niet in voor Mechelen. Golan probeerde het dan met een omhaal, maar die ging naast. Nog 20 minuten voor de bezoekers om alsnog een puntje uit de brand te slepen. Vijf minuten later was het dan ook zover : de werklustige Carevic schoof de bal voor doel en Omer Golan bewees dat hij een neus voor doelpunten heeft.

Golan scoorde zijn tweede goal voor Lokeren, maar een aanzet tot een spannend slot was het niet. Enkel Vleminckx had nog een grote kans, maar hij tikte de voorzet van Nana Asare net naast. Zo eindigde de match op een gelijkspel, voor Lokeren is het al de negende keer 1-1 dit seizoen. Mechelen pakte alweer een puntje en lijkt zich te redden dit seizoen.