Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Estadio Benito VillamarĂ­n
Real opnieuw onderuit
Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft zaterdagavond zijn tweede uitnederlaag op rij geleden. De fiere koploper verloor verrassend op het veld van degradatiekandidaat Real Betis. Het werd 2-1 voor de ploeg uit Sevilla.

Leider Real Madrid begon uitstekend aan de wedstrijd in Sevilla en kwam via de Drenthe al vroeg op voorsprong.  Op aangeven van zijn landgenoot Robben prikte de Nederlander zijn tweede goal in even veel speeldagen tegen de netten. De Koninklijke domineerde het eerste halfuur, maar onder meer Robben verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen.  Na die eerste dertig minuten kantelde de wedstrijd. Na balverlies van Guti zorgde man in vorm Edu op aangeven van Pavone voor de verrassende gelijkmaker.  Nog geen vijf minuten later kwamen de verdiblancos zelfs op voorsprong.  Edu, duidelijk de beste man bij Betis, fungeerde dit keer als aangever en Mark Gonzalez deed de rest.  De ploeg uit Sevilla mocht ook met die voorsprong gaan rusten.

Real kwam opnieuw beter uit de kleedkamers en Betis loerde vooral op de counter.  Bij de thuisploeg was het vooral Pavone die kon dreigen, maar Casillas liet zich niet verrassen.  Iets voor het uur bracht Schuster de herstelde Van Nistelrooy op het veld, maar veel bruikbare ballen kreeg de goalgetter niet. De Nederlander kwam niet verder dan een bal op de paal.  Meer kon Real niet meer brengen en de Madrilenen moesten zo alweer met een nederlaag vertrekken uit Andalusië.  De Koninklijke verloor dit seizoen alle drie zijn uitmatchen in de zuidelijke provincie en ziet Barcelona opnieuw wat dichter sluipen.  Betis doet een goede zaak in de degradatiestrijd en klimt (voorlopig) op een gedeelde elfde plek.