Speeldag: Speeldag 26
Stadion: DSB Stadion
Feyenoord en AZ gelijk
Arno Reynders

Vanavond stonden er vier duels op het programma in de Eredivisie. De vier wedstrijden eindigden op een gelijkspel.

Feyenoord kwam voor een haalbare verplaatsing naar Heracles. Het kwam al na één minuut op achterstand na een kopbaldoelpunt van Michalke. Na de aansluitingstreffer van Bahia kwam Feyenoord een tweede keer op achterstand. Nu was het Lakic die de bal in doel tikte. Feyenoord was niet aangeslagen en probeerde toch nog druk te zetten. Die druk loonde met doelpunten van Landzaat en Hofs. Een half uur voor tijd maakte Heracles er dan toch nog 3-3 van via Lakic. Feyenoord was niet meer in staat om nog het winnende doelpunt te scoren.

AZ en Twente deelden de punten ook. Beide ploegen zijn niet in de beste vorm en dat zagen we ook in de match. Vooral harde duels en goed verdedigingswerk zorgden ervoor dat er weinig kansen waren. Toch waren er enkele kleine kansen, maar de bal ging er dus niet in. Beide ploegen leken achteraf tevreden met één punt.

Excelsior en Willem II eindigden de wedstrijd met een 0-0 brilscore. Beide ploegen creëerden amper kansen. In de 65ste minuut kreeg Pardo van Excelsior rood voor een kopstoot op onze landgenoot Grégoire.

De laatste match van vanavond was die tussen Vitesse en Roda. Rond het uur schoot Janssen de bal tegen de netten. Lang leek Vitesse af te stevenen op de overwinning, maar drie minuten voor tijd maakte Saeijs er nog 1-1 van. (AN)