Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard en Gent delen de punten
Mathieu De Coensel

Vanavond stond in Luik het duel tussen Standard en Gent geprogrammeerd. Net zoals vorige week opnieuw een zware klus voor de thuisploeg, al brachten ze het er toen goed vanaf tegen Club Brugge.

In de openingsfase kwam de grootste dreiging van de thuisploeg. Eerst zorgde het voor gevaar via een mooi gegeven vrije trap van Toama, even later kon Jovanovic een eerste keer gevaarlijk zijn via een kopbal. Ook Fellaini probeerde het met een afstandsschot, Jorgacevic ging goed plat. Als tegengewicht legde Gent daar een knappe actie van Ruiz tegenover, het gevaar werd echter voorkomen door doelman Espinoza.

Rond het halfuur kwam Standard dan toch even in nauwe schoentjes. Fadiga bediende Olufade voor het doel, die kon alleen op Espinoza afgaan, maar die stond op de goede plaats om de bal te vangen. Standard kwam hier goed weg. Tien minuten later volgde er een grote kans voor Standard, deze keer via Fellaini. Hij nam een voorzet meteen op de slof, maar de bal ging over het Gentse doel. Zo eindigde de eerste helft met enkele mooie kansen, helaas zonder doelpunten.

De openingsfase van de tweede helft kende minder kansen dan in de eerste. De eerste grote kans was voor Gent. Doelman Espinoza trapte de bal slecht uit zodat deze in de voeten van Fadiga terecht kwam, hij nam de bal vanop ongeveer 40 meter afstand op de slof, de poging belandde op de lat. Bijna een wereldgoal voor de Buffalo's.

Een kwartier voor tijd trapte de pas ingevallen Mbokani de bal voorbij doelman Jorgacevic, het doelpunt werd echter terecht afgekeurd en de score bleef dus haperen op 0-0. Verder gebeurde er niet veel meer, 0-0 is dus meteen ook de einstand. (AN)