Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Ajax voorbij NAC
Arno Reynders

Ajax liet deze middag geen punten liggen op het veld van NAC. Het won met nipte 2-3 cijfers.

NAC is de ploeg in vorm in Nederland. Het won de voorbije zeven wedstrijden in de Eredivisie. Vandaag tegen Ajax moest blijken of ze ook konden presteren tegen een topploeg. Ongeveer halverwege de eerste helft kreeg Ajax een eerste goede kans. Davids zette voor, Huntelaar knikte de bal goed naar de grond. NAC kon na het doelpunt niet meer tegenscoren voor de rust, al had het toch het meeste balbezit.

Na de pauze nam NAC in het initiatief. In tien minuten tijd scoorde het twee keer. Beide goals kwamen uit vrije trappen van Feher. Eerst kopte Amoah de bal droog binnen, daarna deed Penders hetzelfde. Ajax zette  dan alles op alles. Ongeveer halverwege de tweede helft schoot Emanuelson de bal via het been van Zwaanswijk in doel. Tien minuten voor tijd besliste Ajax dan toch de wedstrijd. Bruno Silva trapte een hoekschop op het hoofd van Heitinga, die de bal in doel kopte. NAC mocht nog blij zijn voor een 2-3 eindstand, want zowel Huntelaar als De Jong konden de score bijna nog uitdiepen.

Ajax blijft dus in de achtervolging op PSV, en telt nog steeds negen punten achterstand. NAC zakt na het verlies één plaats in het klassement en wordt vijfde. (AN)