Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV verslaat sterk De Graafschap
Arno Reynders

PSV won vanmiddag met 4-1 van De Graafschap. De uitslag was echter overdreven.

PSV stond voor de wedstrijd zes punten voor op eerste achtervolger Ajax. Het kon de wedstrijd zonder stress aanvangen. Al na zeven minuten was PSV op achtervolgen aangewezen. De Deen Schöne knalde de bal vanop zo'n 20 meter voorbij Gomes. De Graafschap zat na het doelpunt nog wat na te dromen, want welgeteld zestig seconden later maakte Lazovic er 1-1 van. Hij kopte een voorzet van Affelay aan de tweede paal binnen. De Graafschap was niet geslagen. Integendeel, het begon beter te spelen. PSV liet zich in slaap dommelen. De bezoekers kregen nog grote kansen. Tarvajärvi trof de paal en Robbemond zag zijn schot gered worden door Gomes. Het bleef 1-1 tot aan de rust.

Tijdens de rust was PSV wakker geschoten, want het begon sterk aan de tweede helft. Na enkele gemiste pogingen ging de bal er dan toch in. Bakkal kopte de bal in doel. De Graafschap probeerde nog terug te komen, maar Tarvajärvi kopte naast. PSV gaf de genadeslag met Affelay. De spits werd foutief afgestopt. Scheidsrechter Van Sichem aarzelde niet en gaf een strafschop en rood. Timmy Simons zette de strafschop feilloos om. Lazovic maakte er nog 4-1 van.

Overdreven score dus, maar al bij al won PSV verdiend. PSV staat dus nog op kop met negen punten voorsprong op Ajax. De Graafschap moet nog opletten dat het niet in degradatiezone belandt. (AN)