Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Smolders nekt zijn ex-club
Steurbaut Kersten

Club Brugge is er niet in geslaagd om de druk op titelconcurrent Standard te vergroten. In eigen huis verloor een zwak blauw-zwart met 0-2 van Charleroi. Ex-club speler Smolders bracht de Carolo's op voorsprong, Théréau gaf blauwzwart de doodsteek.

Club Brugge voetbalde nooit als een kampioen in spé. De Bruggelingen wilden wel winnen, maar nog maar eens toonde het een schrijnend gebrek aan finesse – lees: de afwezigheid van Elrio Van Heerden liet zich hard voelen in het elftal van Jacky Mathijssen.  Simpele passes leken een onoverkomelijke opdracht voor de blauw-zwarte spelers. Al mag het effect van de weersomstandigheden – regen en felle wind – ook niet onderschat worden.

Het gebrek aan creativiteit werd vooral in de eerste helft blootgelegd. Club moest tot de 44e minuut wachten op de eerste halve doelkans. Wesley Sonck besloot echter om een voorzet van François Sterchele terug te koppen tot bij Jeroen Simaeys, maar de verdediger kwam nooit bij de bal. De Ninovieter had beter zelf zijn kans gewaagd.

Niet dat het aan de overkant veel beter was. De Karolingers beperkten zich tot een aantal afstandsschoten van Laurent Ciman en Tim Smolders, maar konden Glenn Verbauwhede nooit echt bedreigen. De Brugse goalie, vorige week op Daknam nog de held van de competitieleider, werd na rust dan toch geklopt. Smolders tikte vier minuten na rust de 0-1 voorbij de 22-jarige Verbauwhede.

Mathijssen bracht met Philippe Clement en Dusan Djokic voor Gaetan Englebert en Sven Vermant meer power in de ploeg. Blauw-zwart ging wel vooruit, maar slaagde er nog altijd niet in om echte doelkansen te creëren. Djokic probeerde een (terechte) strafschop te versieren, de Serviër ging neer na een duw van Mohamed Chakouri, maar scheidsrechter Claude Bourdouxhe gaf geen krimp.

Club ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekers kregen het laatste woord. Théréau had in het slotkwartier drie kansen nodig alvorens de spits het lot van Club kon bezegelen. In de blessuretijd wist de ex-Anderlechtspeler Verbauwhede toch te verschalken en de zege veilig te stellen. Standard mag zijn Waalse buur een kaartje sturen. (AN)