Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Gelredome
Nederlaag voor Vitesse
Danni Cassauwers

Bovenop de financiële sores kreeg Vitesse ook nog een sportieve klap te verwerken. De Arnhemse ploeg verloor op eigen veld met 3-1 van VVV Venlo, dat na de 4-1 bij FC Utrecht de tweede uitzege op rij behaalde.

Vitesse is in de eigen Gelredome tegen een 1-3 nederlaag aangelopen. De bezoekers uit VVV Venlo begonnen voortvarend en stonden al na twee minuten voor dankzij een penalty, die door Jason Oost benut werd. Nordin Amrabat verdubbelde in de vijfde minuut de score en maakte vlak voor rust de derde goal. In de tweede helft maakte Santi Kolk nog wel de eretreffer, maar Vitesse kon niet verder terugkomen in de wedstrijd. Mike Mampuya en Siebe Blondelle speelden de volledige wedstrijd voor VVV. Bij Vitesse werd Gill Swerts in de 81e minuut vervangen.

De Limburgers namen even afstand van de directe degradatiezone, de Arnhemmers verzuimden om de negende plaats die recht geeft op de play-offs om Europees voetbal te verstevigen. Het was voor Vitesse de eerste nederlaag op eigen terrein sinds 11 november van het vorig jaar.