Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Bayern München vernedert Anderlecht
Anthony Van der Planken

Bayern München heeft Anderlecht in eigen huis vernederd. De Duitse competitieleider won de heenwedstrijd in de 1/8e finales van de UEFA-beker met duidelijke 0-5 cijfers.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Anderlecht. Na nauwelijks tien minuten klopte Altintop doelman Zitka met een geweldig afstandsschot. Anderlecht koud gepakt, maar de Belgische landskampioen knokte zich langzamerhand in de wedstrijd. Er kwamen zelfs kansjes, met de grootste voor Thomas Chatelle, die zijn inzet op de paal zag belanden.

Maar dat kon Bayern nauwelijks verontrusten. De Duitsers gaven Anderlecht vlak voor rust twee nieuwe mokerslagen. Eerst was er de (lichte) tweede gele kaart voor Marcin Wasilewski, nauwelijks een minuut later de 0-2 van Luca Toni. Het beloofde nog een zware tweede helft te worden voor Anderlecht.

Zeker omdat in de tweede helft ene Franck Ribéry zijn opwachting maakte. Onder zijn impuls speelde Bayern een ronduit indrukwekkend tweede deel. Na dom balverlies van een zwakke Biglia kon Podolski de 0-3 binnen leggen. Tien minuten later zorgde Miroslav Klose voor de 0-4. In het slot zette Ribéry met een beeldschone vrijschop de kroon op het werk.

0-5, duidelijker kon de uitslag haast niet zijn. De terugwedstrijd kan alleen maar beter lopen.