Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Bosuil
Antwerp boekt een nieuwe zege

Het gaat de laatste weken goed met Antwerp. De tweedeklasser is aan een inhaalrace begonnen en zette zaterdagavond zijn eerste achtervolger op vijf punten. De ploeg van Warren Joyce versloeg Eupen met 3-0.

De Great Old haalde lang niet het niveau van vorige week, maar was veel scherper voor doel dan de Oost-Kantonners. Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen, maar Ristovic hield Molnar van een doelpunt. De thuisploeg herstelde even later het evenwicht en kreeg ook een eerste kansje, maar Fränkel kopte over. Even later was het wel raak voor Antwerp. Pivaljevic schoot op doelman Wins, maar de gevolgde Utaka kon de 1-0 tegen de netten trappen. Vlak voor rust nog heel wat opwinding. Pivaljevic werd licht aan de arm getrokken en ging neer in de zestien. De Serviër zette de elfmeter zelf om: 2-0. Eupen reageerde meteen en Verbiest diende vervolgens nog een kopbal van Molnar van de lijn te halen en Ristovic ging gepast plat op een knal van Brüls. Het bleef dan toch 2-0.

Ook na rust liet Eupen zien dat het niet voor niets op een mooie zevende plaatst stond. De bezoekers kregen de kans om opnieuw in de wedstrijd te komen, maar Thys mikte de compensatiestrafschop op de paal. Toch bleven de bezoekers kans afdwingen, maar ze waren te slordig voor doel. Aan de overkant was de eerste aanval van Antwerp opnieuw raak. Utaka omspeelde Wins en duwde vanuit een scherpe hoek binnen. Na de 3-0 was het over and out voor Eupen en kreeg Utaka zelfs nog de kans voor 4-0, maar de aanvaller liet de kans liggen.

Door de overwinning staat Antwerp nu vierde, al kan Beveren zondagnamiddag opnieuw over de Great Old springen als het wint in Hamme. (AN)