Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Anderlecht redt de eer in Bayern
Ronny anthonis

Anderlecht heeft de UEFA-beker met een opgeheven verlaten. Paars-wit verloor vorige week thuis met 0-5 van Bayern München, maar ging woensdagavond wel met 1-2 winnen in Duitsland.

Anderlecht startte met de 17-jarige debutant Sare en Iakovenko. Jacobs liet Boussoufa en Van Damme op de bank. Bayern liet Ribery rusten net als Altintop, die vorige week nog een mooie goal maakte.

De thuisploeg ging fel door in beginminuten en leek al na acht minuten aan een nieuwe doelpuntenkermis te beginnen. Lucio kopte randje buitenspel de 1-0 binnen aan de tweede paal. Het wedstrijdbegin was overigens helemaal voor de Duitsers, Podolski trapte in de tweede minuut ook al op de paal. Paars-wit probeerde er uit te komen, maar botste op een sterke organisatie bij. Bayern kon dan ook naar hartelust counteren. Een niet zelfzuchtige Klose had het doelpunt aan de voet, maar legde toch af op Van Bommel, Juhasz kon in hoekschop werken.

Anderlecht kon doelman Rensing slechts sporadisch bedreigen, maar het Duitse sluitstuk moest zich toch gewonnen geven op een schot van Serhat Akin. Het werd in de eerste helft zelfs nog 1-2 via Iakovenko. Het schop vanop het hoekje van de zestien meter ging via doelman en paal heel knap binnen. De laatste kans van de eerste helft was ook nog voor de bezoekers, Hassan kon doorgaan op links, maar zijn pass op Serhat was net iets te hard waardoor die te ver moest uitwijken.

Opvallendste gezicht aan het begin van de tweede helft was doelman Schollen. Hij kwam Zitka vervangen, die hinder ondervond aan de lies. Anderlecht begon goed aan de tweede helft en kon ook meteen druk zetten. Akin testte met een kopbal de reflexen van Rensing. Op het uur mocht Iakovenko dan gaan rusten van Jacobs ten voordele van Boussoufa, Iakovenko was goed voor een goal en een assist. Het slotoffensief was nog helemaal voor Bayern, maar onder meer een sterke Juhasz en een goed ingevallen Schollen zorgden ervoor dat de 1-2 op het bord bleef. (AN)