Speeldag: Speeldag 29
Stadion: De Kuip
Feyenoord wint overtuigend
Arno Reynders

Feyenoord neemde het vanavond op tegen VVV-Venlo. Het werd verdiend 4-1 voor de Rotterdammers.

Feyenoord, zonder de geblesseerde Roy Makaay, nam vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen. Al in de vijfde minuut was het prijs. Landzaat stuurde Bruins weg en die rondde prima af met een knap lobballetje over doelman Begois. Toch waren de bezoekers niet uit hun lood geslagen. Zeven minuten na het doelpunt maakte VVV-Venlo de gelijkmaker. Honda krulde een vrije trap mooi over de muur, en de bal ging in de kruising.

Het was voor Feyenoord weer even zoeken naar het goede ritme en dat vondhet ook. Nadat Van Bronckhorst eerste nog een vrije trap miste ging de tweede van diezelfde Van Bronckhorst wel in doel via de muur. Nog voor de rust maakte Feyenoord de wedstrijd af. Na een kopbal van Hofland tikte Mols de bal in doel. In de tweede helft diepte de thuisploeg de voorsprong nog uit via Sahin. (AN)