Stadion: Parkstad Limburg Stadion
PSV laat twee dure punten liggen
Arno Reynders

Nadat PSV vorige week al verloor van Utrecht, liet het vanmiddag twee punten liggen tegen Roda JC.

PSV kon nooit echt aanspraak maken op een overwinning. Het was Roda JC dat het gevaarlijkst voor de dag kwam. Ex-Bruggeling Yulu-Matondo was een kwelgeest voor de verdediging van de bezoekers. Hij dook geregeld op voor de neus van doelman Gomez, maar kon niet scoren. Ook Bodor kreeg nog een goede kans op de 1-0, maar Gomes redde knap. PSV kon maar één keer een echte kans versieren, maar Affelay besloot op Castro

In de tweede helft was het PSV dat onverdiend op voorsprong kwam. Roda-verdediger De Jong speelde te zacht in op Saeijs en Farfan ging er snel met de bal vandoor. De aanvaller omspeelde doelman Castro en zo stond de 1-0 op het bord, met nog zo'n twintig minuten spelen. PSV liet Roda JC komen. De Eindhovenaars leken dan toch met de drie punten naar huis terug te keren, maar in de blessuretijd werd gerechtigheid geschied. Meeuwis tikte de bal na een hoekschop in doel. Zo eindigde de wedstrijd op een terecht gelijkspel.

Zo laat PSV eerste achtervolger Ajax terugkomen tot op vier punten. Woensdag zal blijken wie de sterkste is. Dan staan de titelkandidaten tegenover elkaar.