Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadio Carlo Castellani
Niemand uit topvijf wint
Maarten Vandenabeele

Inter, Roma, Juventus, Fiorentina en Milan: allen konden ze hun wedstrijd van de negenentwintigste speeldag niet winnen. Inter en Juve verloren niet en zijn zo de morele winnaars. De Nerazzurri hebben nu 7 punten meer dan Roma.

De topper van de speeldag werd in Rome gespeeld: daar stonden Lazio en Roma tegenover elkaar. In een leuke wedstrijd kwamen de Giallorossi na een halfuur nogal gelukkig op voorsprong: toen Behrami een bal wou ontzetten, gooide Taddei zich in de weg en de bal caprioleerde binnen, 0-1. De reactie van de Biancocelesti liet niet lang op zich wachten: nog voor de rust kwam de thuisploeg langszij. Doni kon een voorzet van Kolarov niet voldoende wegwerken en Pandev strafte dat af: 1-1.
In de 55e minuut beging Juan een overtreding op Bianchi in de grote rechthoek: strafschop. Rocchi nam zijn verantwoordelijkheid en knalde Lazio op 2-1. De vreugde was van korte duur, want nog geen 10 minuten later wist Perrotta op aangeven van Totti weer gelijk te maken, 2-2. In de extra tijd trok Lazio het laken toch nog naar zich toe: de Romadefensie reageerde niet alert en na een gekraakt voorzet-schot van Mauri kon Behrami aan de tweede paal de winning goal scoren: 3-2.

Inter profiteerde maar ten dele van de uitschuiver van Roma. De Nerazzurri kwamen bij Genoa wel vroeg op voorsprong: Ibrahimovic bediende knap Suazo, die in de 10e minuut voor 0-1 zorgde. Voor de pauze nog kreeg Pele zijn tweede gele kaart.
In de tweede helft hield Inter lang stand, maar in de 85e minuut wist invaller Borriello toch nog een punt uit de brand te slepen voor de Rossoblu: 1-1.

Juventus speelde bij staartploeg Empoli een bijzonder zwakke partij: in 90 minuten tijd werd geen enkele kans bij elkaar gevoetbald. Ook de thuisploeg vond geen opening, zodat de wedstrijd op een logische 0-0 eindigde.

In Napels won de thuisploeg van een matig Fiorentina dankzij twee doelpunten voor de rust van Lavezzi: 2-0.

Door het verlies van de Viola kon Milan een gouden zaak doen, maar in eigen huis bleek Sampdoria te sterk. Al na 9 minuten moest Kakà naar de kant met een blessure. Kort daarop sloeg Samp voor een eerste keer toe via Maggio: 0-1. Delvecchio maakte er in de 25e minuut zelfs 0-2 van en zorgde zo voor een ontluisterende ruststand.
Paloschi kopte 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer voorbij Castellazzi, maar ondanks een verwoed slotoffensief bleef het bij 1-2. Lucchini kreeg kort voor affluiten nog een tweede gele kaart, maar dat bracht de zege niet meer in het gedrang.

Udinese had aan een doelpunt van Pepe genoeg om Torino in Turijn de baas te blijven: 0-1.

Onderin deed Parma een uitstekende zaak door Palermo op de valreep te kloppen. Bij de Gialloblu kreeg Mariga nog voor het halfuur zijn tweede gele prent, maar ondanks de man minder klommen de Parmezanen wel op voorsprong: Budan maakte er in de 52e minuut 1-0 van. Cavani bracht de Rosaneri op gelijke hoogte, waarna Barzagli ook van het veld moest met tweemaal geel. In de slotminuut scoorde Budan vanaf de stip zijn tweede doelpunt en schonk zijn ploeg daarmee de zege: 2-1.

Cagliari won alweer: Acquafresca trapte in de 18e minuut een strafschop binnen, 1-0. Carrozzieri haalde bij de bezoekers het einde van de wedstrijd niet door twee gele kaarten.

Brienza zette Reggina op 0-1 bij Livorno, maar Bogdani zorgde na de pauze voor een puntendeling: 1-1.

In Catania - Siena bleef het 0-0.