Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Uitgestelde topper ontgoochelt
Tomas Taecke

PSV heeft zijn voorsprong van vier lengtes op Ajax kunnen behouden. De Amsterdammers bleven op een 0-0 gelijkspel steken en laten een unieke kans om PSV bij te benen onbenut.

In een topper die weinig om het lijf had kreeg Ajax voor de rust de beste kansen. Trainer Adrie Koster koos ervoor om Huntelaar wat terug te laten zakken, en zijn twee buitenspelers centraler te laten opereren. Het duurde tot in de tweede helft vooraleer PSV hierop een antwoord vond. Na de rust namen de Eindhovenaren de wedstrijd in handen, maar ook zij slaagden er niet in de 0-0 stand te wijzigen.

Trainer Sef Vergoossen was niet ongelukkig met de puntendeling: "Deze wedstrijd was meer strijd dan voetbal. We staan er nog steeds het beste voor en er zijn nog maar vijf wedstrijden te spelen," zegt de Limburger.

"In de tweede helft had ik echt het gevoel dat we zouden winnen. Op veel kansen moet je in zo'n topper nooit rekenen, daarvoor zijn de belangen veel te groot," aldus Vergoossen na afloop van de wedstrijd.