Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi haalt het van Lokeren
Dirk Pieters

Charleroi heeft na twee nederlagen op rij eindelijk nog eens kunnen winnen. Voor Lokeren ziet het er heel wat minder goed uit na de 1-0 nederlaag. De ploeg van voorzitter Roger Lambrecht blijft op de sukkel.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam aanvallend voor de dag. Toch leverde dat niet al te veel doelgevaar op. Lokeren hield achteraan goed stand, maar kwam er zelf nauwelijks uit. De Zebra's dwongen wat hoekschopppen af in de eerste helft, maar die leverden geen doelpunten op. Toch kon Akpala op één van die corners op Lazic koppen. De doelman van Lokeren hield stand en zo bleef het 0-0.

In de tweede helft kreeg Charleroi dan toch wat het verdiende. Op de achtste hoekschop was het dan toch raak. Akpala bracht zijn club meteen na de pauze op voorsprong; 1-0. Orlando liet even later tot twee keer toe de kans liggen om de score te verdubbelen. In de slotfase nam de druk van Lokeren lichtjes toe. Invaller De Wilde kreeg nog een kansje, maar verder kwam een zwak Lokeren niet.