Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
De rode loper ligt klaar voor PSV
Jimmy Wouters

PSV is goed op weg om voor de 21ste keer landskampioen van Nederland te worden. De Eindhovenaren versloegen met grote overmacht FC Groningen met 3-0.

Na het puntenverlies van afgelopen weekend bij Roda JC heeft PSV zaterdagavond getoond dat het op weg is naar een volgende landstitel. In de topper met FC Groningen waren de Eindhovenaren duidelijk een maat te sterk.

PSV speelde erg aanvallend en hield Groningen van begin af aan in een sterke greep. Nadat de thuisploeg enkele kansen gemist had, rondde Koevermans na een half uur een fraai opgezette aanval af. PSV ging uiteindelijk met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in. Nadat Groningen-doelman Brian Van Loo met enkele fraaie reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield, ging hij vlak voor rust in de fout. Hij liet een zwak schot van Bakkal kinderlijk onder zich door glippen.

Groningen kwam ook in de tweede helft niet meer aan voetballen toe en PSV controleerde de wedstrijd simpel uit. De thuisploeg kreeg nog wel kansen, maar pas in de slotfase kon Koevermans de 3-0 eindstand op de bordjes zetten. (AN)