Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Het Kasteel
Sparta verslaat Feyenoord in derby
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam heeft voor het eerst sinds 1995 Feyenoord op eigen veld verslagen. In een erg aantrekkelijk duel waren de Kasteelheren met 3-2 te sterk voor de buren uit Rotterdam Zuid.

De Rotterdamse derby was er een met een hoog tempo, vele kansen en enkele fraaie doelpunten. Feyenoord had het op het Kasteel knap moeilijk met de ingesteldheid van de thuisploeg.

Toch kwamen de bezoekers na 12 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Theo Lucius. Sparta reageerde onmiddellijk en zocht meteen de aanval. Nauwelijks drie minuten later werd de ploeg dan beloond voor de aanvalslust. Nourdin Boukhari liet doelman Timmer immers kansloos.

Vlak na rust kwam Sparta voor de eerste keer op voorsprong dankzij een zeer fraaie treffer van Boukhari. De Marokkaanse aanvaller strafte een misverstand van De Cler en Bahia met een prachtig afstandsschot genadeloos af.

Feyenoord zocht vervolgens verwoed naar de gelijkmaker, maar uit de vele kansen wist enkel van Bronckhorst met een knap doelpunt doelman Westerveld te verschalken.

De wedstrijd leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen totdat Marvin Emnes in blessuretijd zijn duivels ontbond. De jonge Spartaan omspeelde drie Feyenoorders en schoot daarna hard de 3-2 voorbij doelman Timmer.

Sparta boekt drie belangrijke punten in de strijd om het behoud terwijl Feyenoord moet blijven knokken voor een plekje in de play-offs voor een Champions League-ticket.