Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Estadio Benito Villamarín
Betis benut thuisvoordeel tegen Barça
Tonnelier Caroline

Real Betis heeft tegen Barcelona volop geprofiteerd van zijn met veel moeite afgedwongen thuisvoordeel. De ploeg van Chaparro maakte een 0-2 achterstand aan de rust helemaal ongedaan en pakte zo een belangrijke zege.

Bij Real Betis gaf coach Chaparro het vertrouwen aan de jonge derde doelman Casto, die vorig weekend tegen Osasuna een uitstekende partij keepte.  Verder vielen er bij beide teams weinig verrassingen te noteren.  De partij begon vrij evenwichtig, maar al gauw trokken de Catalanen de wedstrijd naar zich toe.  Met beduidend meer balbezit voetbalde Barcelona ook de beste kansen bijeen.  Na enkele kleine kansjes in de beginminuten troffen de bezoekers in de 13e minuut voor het eerst raak.  Eto'o raakte eerst nog het doelhout, maar Bojan was goed gevolgd en prikte de bal toch nog tegen de netten.  Amper twee minuten later leek de wedstrijd al gespeeld toen Casto zich verkeek op een hoge bal en Eto'o de Catalaanse voorsprong verder uitbouwde.  Barcelona was in de eerste helft met een verpletterend balbezit duidelijk superieur en had nog verder kunnen uitlopen.  Casto behoedde zijn team echter voor een grotere voorsprong.

Aan de rust gaf niemand dan ook nog een cent voor de kansen van de thuisploeg en ook de eerste minuten na de pauze waren weinig hoopgevend voor het thuispubliek.  Na de inbreng van Sobis en Odonkor voor Mark González en Capi en de wissel van Bojan veranderde het spelbeeld echter.  Op aangeven van een sterk ingevallen Sobis kopte Edu halfweg de tweede helft de aansluitingstreffer tegen de netten.  Even later moest Valdés die andere invaller, Odonkor, van de gelijkmaker houden.  Na een fout op de Duitser leek de 2-2 toch nog in de maak toen Edu van op de strafschopstip mocht aanleggen.  De Braziliaan trapte de bal op Valdés, maar lang was het niet wachten op de gelijkmaker.  Spaans international Juanito zorgde met een knap doelpunt voor de tweede treffer van de thuisploeg.  Betis ging met steeds meer vertrouwen voetballen en gind door op zijn elan.  Een kwartier na zijn eerste doelpunt en slechts twee minuten na de gelijkmaker liet Edu met een afstandsschot Heliópolis helemaal ontploffen.  Een in die tweede helft slap Barcelona probeerde nog wel te reageren, maar kwam niet verder dan een poging van invaller Gudjohnsen.  De ploeg van Rijkaard dreigt zo zijn tweede plaats te verliezen aan Villarreal en verspeelt misschien wel net als vorig seizoen in Sevilla zijn laatste titelkansen.  Betis klopt na Villarreal en Real Madrid nu ook Barcelona en zet een belangrijke stap richting het behoud.