Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Son Moix Mallorca
Mallorca bevestigt thuisreputatie tegen Real
Tonnelier Caroline

Real Mallorca is moeilijk te kloppen op eigen terrein en dat mocht ook Real Madrid ondervinden. De koploper kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in een goed gevuld Ono Estadi.

De Koninklijke, die vorige week een goede prestatie had neergezet tegen Sevilla, begon geconcentreerd aan de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe.  Toch was het de thuisploeg die in het openingskwartier het gevaarlijkst was, al werd Casillas nooit in de problemen gebracht.  Aan de overkant reageerde Real met enkele afstandsschoten.  Halfweg de eerste helft kreeg Guïza na een goeie actie een uitstekende kans, maar de topschutter van Mallorca besloot naast.  Even later trof Fernando Navarro wel raak, maar scheidsrechter Daudén Ibañez keurde het doelpunt af, al begreep niemand echt waarom.  Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg opende Sneijder na een goede actie aan de overkant de score.  De arbiter haalde de woede van het thuispubliek helemaal op zich toen hij vlak voor de rust een handsbal van Cannavaro in het strafschopgebied negeerde.

Na de pauze veranderde het spelbeeld.  Mallorca voetbalde vol overgave en kreeg meteen een kans via David Navarro, die echter naast kopte.  Scheidsrechter Daudén Ibañez voelde blijkbaar zijn geweten knagen en besloot de thuisploeg een handje te helpen met de (onterechte) uitsluiting van Sergio Ramos.  Die numerieke meerderheid resulteerde in éénrichtingsvoetbal naar het doel van Casillas.  Een schitterende omhaal van Arango ging naast en ook Jonas vond de weg naar de netten niet.  Het kanon van invaller Borja Valero stond wel scherp afgesteld en met een knappe krulbal bracht hij de thuisploeg langszij.  kreeg nog een niet te missen kans op de 2-1, maar trapte onbegrijpelijk over.  Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, een resultaat waar geen van beide ploegen echt tevreden mee was.  Real moet hopen op puntenverlies van de dichtste achtervolgers, terwijl Mallorca een kans mist om bij de top-zes aan te sluiten.