Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
Vleminckx bezorgt Malinwa driepunter
Steurbaut Kersten

AA Gent is er niet in geslaagd om een einde te maken aan een reeks van vier nederlagen. De Buffalo’s verloren met 1-0 op het veld van KV Mechelen. Nul op vijftien voor Trond Sollied.

AA Gent verkeerde voor de rust, net als tegen Sint-Truiden vorige week, blijkbaar al in vakantiestemming. In tegenstelling tot de Truienaars slaagde Malinwa er niet in om de liever-lui-dan-moe-instelling van de Buffalo’s af te straffen. Nochtans kreeg geel-rood voldoende kansen om voor de rust al een geruststellende voorsprong bijeen te voetballen.

Nong

Aloys Nong kreeg vier loepzuivere kansen om de score te openen, maar de Kameroener stuitte telkens op een beresterke Bojan Jorgacevic. De bezoekende doelman moest nog een vijfde keer uitpakken met een knappe parade, wanneer Marko Suler een voorzet van Kevin Geudens bijna in eigen doel duwde.

De Gentse aanvallers vielen vooral op door hun afwezigheid. Zo leek Khalilou Fadiga met zijn gedachten meer in zijn vaderland dan achter de Mechelse kazerne. Nochtans gaf de thermometer een aangename tien graden aan. In de 35ste minuut staken de Buffalo’s dan toch eens hun neus aan het venster en was het bijna prijs. Een afgeweken schot van de hard werkende Bryan Ruiz werd door een attente Olivier Renard met één hand voor de lijn gekeerd.

Citytrip

De Gentse vakantie was blijkbaar maar een korte cityrtrip, want na de rust kwam de blauw-witte armada van Trond Sollied veel heviger uit de kleedkamers. Het was echter wachten op een vrije trap van Randall Azofeifa om Renard nog eens aan het werk te zetten. De voormalige doelman van Standard tikte in hoekschop.

Het sein voor de Oost-Vlamingen om het gaspedaal dieper in te drukken. Een listig balletje van Adekamni Olufade belandde via de buitenkant van de paal buiten en een vlam van Fadiga werd door het hoofd van Kenny Van Hoevelen weggewerkt.

Extase
KV Mechelen voetbalde na de rust te zenuwachtig en zat met de vrees om de goede eerste helft niet beloond te zien met puntenwinst. De jongens van Peter Maes voetbalden amper een kans bij elkaar, maar brachten in de slotfase hun fans toch nog in extase. Bjorn Vleminckx kopte een hoekschop van Anis Boussaïdi hoog voorbij Jorgacevic.

De Gentse doelman keepte een uitstekende wedstrijd, maar kon niet verijdelen dat AA Gent zijn vijfde nederlaag op rij opliep. Geen goede zaak voor het vertrouwen van de troepen van Trond Sollied die zondag tegen Standard een laatste kans krijgen om hun seizoen toch met enige glans te beëindigen. In Mechelen daarentegen wordt er opnieuw gefeest tot in de vroege uurtjes.