Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint met kleinste verschil
Kevin Vanbuggenhout

In een sfeervol Veoliastadion gaf KV Mechelen Westerlo partij in een echte eindeseizoensmatch. Mechelen wou graag door een overwinning de kaap van 40 punten te halen. Westerlo had minstens een punt nodig om terug over Gent naar de zesde plaats te wippen.

In de verdediging recupereerde KV Mechelen Asare en Mellemans. Bjorn Vleminckx moest geschorst toekijken. Zijn plaats werd vooraan ingenomen door Issame Charaï. Westerlo zag Modubi en Van den Eede afhaken met een blessure. Wim Mennes was geschorst.

Westerlo begon goed aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit was een zwak schotje van Odita dat in de armen van Renard belandde. Het antwoord van KV Mechelen kwam er rond de zesde minuut. Een voorzet van Van Hoevelen viel met een gelukje goed voor Imschoot. Hij kopte recht in de handen van De Winter. Op het kwartier schakelde Jef Delen met enkele schitterende dribbels drie KVM-verdedigers uit. Hij kapte terug en draaide de bal naast doel. KV Mechelen kwam beter in de partij en herstelde gaandeweg het evenwicht. KV nam het initiatief helemaal over, maar Westerlo stond goed georganiseerd te verdedigen. Er werden dus weinig kansen weggegeven. Elf minuten voor de pauze was Mechelen wel dicht bij een openingsdoelpunt via een hoekschop. Jonas Ivens kon een hoekschop van Dunkovic inkoppen. De Winter pakte uit met een knappe parade. In de slotfase van de eerste helft waren het de bezoekers die nog twee keer gevaarlijk kwamen opzetten. Renard zweefde het schot van Dirar in hoekschop. Even later nam Sarki de bal mee met de hand. Scheidsrechter Virant had niets gezien. Dekelver kopte de voorzet van Sarki niet zo ver naast. 0-0 na een al bij al vrij evenwichtige eerste helft. Het balbezit was voor KV Mechelen, Westerlo was met enkele tegenprikken nog het gevaarlijkst.

De tweede helft was ongeveer één minuut oud toen Asare de bal hoog over de kooi van De Winter joeg. De Westelse tegenzet liet niet op zich wachten. Een kopbal van Odita ging naast. Met het uur in zicht kreeg KV Mechelen een mooie kans om de score te openen. Na samenspel met Asare gooide Crabeels de bal voor doel. De Winter had een knappe redding in huis op de kopbal van Charaï. KV Mechelen voelde dat het dichter bij een voorsprong kwam. Het Veoliastadion daverde op zijn grondvesten. Mechelen ging steeds na drukkelijker op zoek naar de 1-0. Westerlo had ook nog een korte periode dat het dichter bij het Mechelse doel kwam, maar die leverde geen gevaar op. Halverwege de tweede helft plaatste Asare na samenspel met Charaï de bal naast. Een kwartier voor tijd werd de ban gebroken. Van Hoevelen draaide uitstekend weg van zijn tegenstander en zocht meteen weer de aanval op. Van Hoevelen speelde goed in op Nong. De Winter redde de knal van Aloys Nong, maar Charaï was er als de kippen bij om de rebound binnen te duwen: 1-0. Na dit doelpunt trok Westerlo volop ten aanval en dat moest ook. Een lage voorzet vanop rechts was net iets te hard. KV Mechelen had de hoop op een tweede doelpunt nog niet opgegeven. Nong trapte van dichtbij naast. Niet veel later kwamen er nog een aantal prachtkansen voor Westerlo om de gelijkmaker te forceren. Joris Van Hout draaide goed weg en stak de bal tot bij Wagemaekers. Laatstgenoemde invaller zette voor vanop rechts en Odita kopte staalhard tegen de lat. Een minuutje later was Westerlo daar alweer, na onnodig balverlies van Van Goethem was het ook nu Odita die een gouden kans op de 1-1 kreeg. Olivier Renard redde KV Mechelen. In het slot liep het nog een beetje uit de hand. Na een te late tackle van Boussaïdi op Delen kreeg de Tunesiër prompt rood. Een gele kaart had hier wel voldoende geweest. Een minuutje later kwam het nog tot een opstootje met een gele kaart voor Vanaudenaerde als gevolg. KV Mechelen hield stand en boekte zijn tiende overwinning van het seizoen.

KV Mechelen had aan één doelpunt genoeg om Westerlo te kloppen. Gezien het laatste kwartier kon Westerlo wel aanspraak maken op een punt. De Mechelse spionkop had daar geen erg in en bleef tot lang na het laatste fluitsignaal springen, dansen en zingen. 35 minuten na afloop van de wedstrijd verhuisde een stevig eindeseizoensfeest op aandringen van de stewards toch naar de kantine. Het begin van een lange feestnacht Achter de Kazerne. KV won voor de tiende keer dit seizoen. Daarmee blijft Mechelen op de elfde plaats. Westerlo is na dit verlies zevende.