Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi dient Standard eerste nederlaag toe
Anthony Van der Planken

Sporting Charleroi heeft Standard zijn eerste competitienederlaag van het seizoen toegediend. De Karolo's klopten de nieuwbakken kampioen met 2-1.

Standard had dit seizoen nog één ambitie: de titel nog meer glans geven door het seizoen ongeslagen af te sluiten. Daarom stelde Michel Preud'homme zijn sterkste elftal op. Enkel doelman Espinoza moest wijken voor De Vriendt.

Beide ploegen speelden een bijzonder flauw eerste halfuur. Standard zat duidelijk nog in een titelroes, het grote feest van afgelopen week eiste zijn tol. Op het halfuur brak de wedstrijd dan toch open. Kéré mikte de bal op de lat. Wat later was ook Mujangi Bia er dicht bij, zijn poging vloog net naast. Aan de overkant kreeg Mbokani een mooie kans, zonder succes.

Uiteindelijk kwam de openingsgoal er dan toch. Chakouri bracht de thuisploeg op voorsprong. Lang bleef die score echter niet op het bord, want enkele minuten later versierde Jovanovic een strafschop. De Servische topschutter zette die zelf om.

Ook na de pauze kon de wedstrijd nauwelijks bekoren. Standard was best tevreden met de 1-1 en Charleroi miste creativiteit. Uiteindelijk trok de thuisploeg het laken toch naar zich toe. Een hoekschop belandde via Mbokani in doel. Standard probeerde nog, kwam er in de laatste minuten nog dicht bij, maar het schot van Mbokani vloog naast.

Charleroi won zo verdiend en smeert Standard zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. De Karolo's doen bovendien een uitstekende zaak in de strijd om de zesde plaats.