Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en Genk in evenwicht
Anthony Van der Planken

Racing Genk is er niet in geslaagd een derde zege op rij te boeken. De Limburgers namen een vroege 0-2 voorsprong op het veld van Zulte Waregem, maar moesten die in de slotfase toch nog uit handen geven.

Genk startte uitstekend aan de partij. Na nauwelijks een kwartier stonden de Limburgers al 0-2 voor. Faris Haroun kwam oog in oog met doelman Bossut en faalde niet. Wat later legde verdediger Matoukou op voorzet van Anele de 0-2 binnen.

Haroun had daarna zelfs de 0-3 aan de voet, de middenvelder zag zijn poging net naast de kruising vliegen. Genk bleef heer en meester en stapelde de kansen op. Topschutter Barda en spitsbroeder Bosnjak slaagden er echter niet in de bal in doel te krijgen.

Op slag van rust kwam Zulte Waregem nog wat opzetten, zonder succes. Het gaf de thuisploeg wel moed met het oog op de tweede helft. In die tweede helft speelde Genk een stuk minder indrukwekkend, wat Zulte Waregem de kans gaf om zich weer in de wedstrijd te knokken. Een klein kwartier voor tijd scoorde Coppin op voorzet van Van Nieuwenhuyze de 1-2. Genk begon angstig te voetballen, wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker. De ref zag hands van Matoukou en aarzelde niet: penalty. Mbaye Leye zette zich achter de bal en werkte perfect af.

In de slotfase kregen beide teams nog een uitstekende kans, maar de winnende goal kwam er niet meer. Het bleef dus bij 2-2, een resultaat waar vooral Genk erg teleurgesteld mee zal zijn.