Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade du Pairay
Deinze haalt een punt in Luik
De Nijs Michael

Deinze kreeg op de eerste speeldag de verplaatsing naar Luik voorgeschoteld. Terwijl Standard even verderop 0-0 speelde tegen het Engelse Liverpool, strandde ook RFC Luik op een brilscore tegen KMSK Deinze.

De supportersbus van Deinze kwam ruim een kwartier te laat aan in het Stade Communal de Bielmont, maar daar stoorden de spelers zich niet aan. Al na amper 4 minuten kregen de bezoekers een reuzekans via Bruning, hij schoot de bal echter naast het Luikse doel. De thuisploeg reageerde meteen via Legros, die kon inkoppen op voorzet van Ocul. Tot ontzetting van de thuisaanhang haalde Vandoorne de bal echter van de lijn. De Luikenaars claimden een doelpunt, maar grens- en scheidsrechter oordeelden dat de bal niet achter de doellijn was geweest. Op slag van rust kwam de thuisploeg nogmaals opzetten, maar het bleef 0-0.

De openingsfase van de tweede helft verliep rommelig. Geen van beide ploegen kon een mooie aanval in elkaar knutselen, waardoor de partij naar het einde kabbelde. Op twintig minuten van het einde kon ook scheidsrechter Flament het niet meer aanzien, hij besloot vervolgens om zelf voor enige opschudding te zorgen. Hij toonde Gezelle prompt een rood karton na een tackle op de speelhelft van Luik. We zagen in de slotfase nog kleine kansjes voor Thijs en Kinet, maar gescoord werd er niet meer. De partij eindigde dus zoals ze begon, op 0-0.