Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Regenboogstadion
Lokeren start met gelijkspel
Dirk Pieters

De eerste 0-0 van het nieuwe voetbalseizoen is een feit. Sporting Lokeren kwam op het veld van Zulte Waregem niet verder dan een gelijkspel. Lokeren zet alvast de reeks van gelijke spelen van afgelopen seizoen verder.

Zulte Waregem begon het best aan de wedstrijd met een goede kans voor Subotic, maar de nieuwe aanwinst van Essevee kreeg zijn kopbal niet tegen de netten. Lokeren reageerde over het kwartier met de eerste kleine kansjes, maar Dupré en Golan konden niet voor een treffer zorgen. Voor de pauze was Mbaye Leye de gevaarlijkste man. De aanvaller kreeg voor de rust nog enkele goede kansen, maar vond steeds doelman Copa op zijn weg.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Weinig kansen en geen goed voetbal, maar na een uur mochten de Waregemse fans toch nog eens de handen op elkaar zetten. Een schot van Mbaye Leye spatte uiteen op de lat. Zulte Waregem kon in eigen huis nog nooit winnen van Lokeren en ook nu kwam het niet verder dan een gelijkspel. De laatste twintig minuten viel er niets meer te beleven. Beide ploegen verzoenden zich snel met een scoreloos gelijkspel. (AN)