Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kras Stadion Volendam
Heerenveen wint bij promovendus FC Volendam
T. Coremans

Trond Sollied moest met zijn Heerenveen de competitie starten bij promovendus FC Volendam. In de Nederlandse kranten werd een makkelijke namiddag verwacht voor de Friezen. Heerenveen moest echter dubbel plooien om de overwinning af te dwingen.

De favoriete 4-3-3 opstelling van Sollied was meteen merkbaar. Met vier verdedigers op een lijn gesteund door een driemanmiddenveld tactisch gepositioneerd achter de drie aanvallers, wou de Noor dezelfde successen boeken als met Club Brugge. De thuisploeg voetbalde goed mee en kreeg op slag van rust de eerste tegentreffer van het seizoen te verwerken. Grindheim verraste doelman Verhoeven met een knap afstandsschot.

De Volendammers hadden niet voor niets een heel seizoen geknokt om bij de grote jongens te horen. Na de pauze herstelde de thuisploeg het evenwicht. Een knappe pass van Valenta zonderde Jack Tuyp af in de zestien, die verdiend mocht afronden: 1-1. Het Kras Stadion kon een eerste juichen in het nog jonge seizoen. Het feestje was van zeer korte duur want amper twee minuten later kwamen de bezoekers andermaal op voorsprong.

De inzet bij de thuisploeg was ontegensprekelijk groot maar kon niet voorkomen dat SC Heerenveen de score verder uitdiepte. Pranjic (foto) legde de 1-3 vast en kon zo de overwinning verzekeren. Bij aanvang van de blessuretijd scoorde Tuyp nog tegen maar ook hij kon met zijn tweede treffer de nederlaag niet voorkomen.