Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Polman Stadion
Feyenoord kopje onder in Almelo
T. Coremans

Hoofdtrainer Gert Heerkes won met Heracles Almelo de eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen. Feyenoord werd met een 3-1 nederlaag terug naar Rotterdam gestuurd.

Het Polman Stadion was uitverkocht voor de komst van Feyenoord Rotterdam. De Rotterdammers lieten tijdens de voorbereiding verstaan dit seizoen aan te vangen als mogelijke kanshebber op de landtitel. Zeker niet meer maar ook niet minder dan een mogelijke outsider, want de prestatie van Feyenoord zondagnamiddag was van ontzettend laag niveau. Heracles Almelo won makkelijk met 3‑1.

Aanvankelijk leken de Rotterdamse uitspraken te kloppen. André Bahia scoorde in de openingsminuut op aangeven van Giovanni van Bronckhorst de openingstreffer. Feyenoord teerde op de voorsprong en kwam nooit echt in gevaar. Daar kwam verandering in na de uitsluiting van de Guzman op het half uur. De bezoekers ontbraken zichtbaar een belangrijke schakel. Darl Douglas bracht de thuisploeg nog voor de rust langszij.

Ragnar Klavan (foto) trapte op het uur Heracles verdiend op voorsprong. De kopjes bij de bezoekers gingen naar beneden. Vorig seizoen verloor Feyenoord hier met zware 4-1 cijfers. Zover zou het in deze episode niet komen. Karim Bridji deed er in de blessuretijd wel nog eentje bovenop.

Gertjan Verbeek kreeg zijn manschappen na de uitsluiting van de Guzman niet doeltreffend herschikt. De Rotterdammers kwamen na de pauze amper aan volwaardige doelkansen. Het enige voorwendsel dat het Feyenoord-bestuur momenteel aan zijn fans kan voorleggen is de overvolle ziekenboeg.