Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona kan weer niet winnen
Tonnelier Caroline

Na twee speeldagen blijft het wacbten op de eerste competitiezege voor Barcelona. Op eigen veld kwamen de Catalanen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Racing.

Na de verrassende nederlaag op de openingsspeeldag tegen Numancia had Barcelona meteen iets recht te zetten in zijn eerste thuiswedstrijd.  Bij de azulgranas startten internationals Messi, Bojan en Iniesta op de bank en zat Henry zelfs niet in de kern. Pedrito, Piqué en Busquets stonden verrassend in de basis. In de eerste helft viel er weinig te beleven in Camp Nou.  Barcelona had duidelijk het overwicht, maar tegen een defensief ingesteld Racing vielen er amper doelkansen te noteren.  Alleen Keita slaagde er eigenlijk in doelman Toño eens te bedreigen met een afstandsschot.

De tweede helft bood gelukkig beterschap.  De inbreng van Iniesta, die de geblesseerde Hleb was komen vervangen, gaf nieuwe impulsen en dat leverde toch wat meer doelgerichtheid op.  Xavi, Alves, Pedrito en Iniesta zelf slaagden er echter niet in een goed keepende Toño te kloppen.  Net als tegen Numancia ontbrak het Barcelona dus aan efficiëntie en uiteindelijk konden de Catalanen slechts scoren van op de strafschopstip.  Na handspel van Christian bracht Messi de thuisploeg oververdiend op voorsprong.  Barcelona liet even stoom af en Racing, dat tot dan toe nog niets had laten zien, profiteerde optimaal.  Een zwakke vrije trap van Garay werd binnengewerkt door Jonathan Pereira, 1-1. Diezelfde Pereira kreeg zelfs nog de kans op de 1-2, maar zo ver kwam het niet. Barcelona haalt zo slechts een één op zes, de slechtste competitiestart sinds 35 jaar.