Speeldag: Speeldag 2
Stadion: De Kuip
Feyenoord overklast FC Volendam
T. Coremans

Na de verloren Johan Cruijff Schaal en de verloren competitiewedstrijd in Heracles wist Feyenoord zich dan toch te herpakken. Het won in de Kuip gemakkelijk van een zwak FC Volendam.

De eerste competitiewedstrijd van Feyenoord Rotterdam zal de spelers het nodige vertrouwen bezorgen. De Rotterdammers zetten de Volendammers te kijk met spraakmakende 5-0 cijfers. Binnen het half uur toonden de bezoekers zich iets te scherp in de eigen zestien. Mathieu Boots werd eerst bestraft na handspel. Op het half uur haalde Kelvin Maynard een tegenstander neer in de eigen zestien. De thuisploeg kreeg twee strafschoppen toegewezen. Jon Dahl Tomasson nam beide cadeautjes met plezier in ontvangst. Ondertussen werd de geblesseerde Andwélé Slory met last aan de hamstrings vervangen door Diego Biseswar.

Feyenoord Rotterdam tikte het leer rustig rond. De overwinning kwam op geen enkel ogenblik in het gedrang. Een kwartier voor tijd duwde de thuisploeg het gaspedaal verder in. Biseswar verdubbelde de score in zeven minuten. Op aangeven van Wijnaldum en even later Tomasson legde de 20-jarige Nederlander de 3-0 en 4-0 in het mandje. In de blessuretijd schoot Michael Mols de forfaitcijfers op het scorebord.