Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Estadi Olimpic de Montjuic Barcelona
Espanyol is maximum kwijt
Tonnelier Caroline

Espanyol Barcelona is er niet in geslaagd ook zijn derde match winnend af te sluiten. Na een boeiende wedstrijd tegen Getafe kwamen de Catalanen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Espanyol Barcelona was na twee speeldagen de enige ploeg met het maximum van de punten. Tegen Getafe konden de Catalanen geen beroep doen op De la Peña.  De bezoekers konden dan weer niet rekenen op Granero. Na een evenwichtig begin met pogingen van Casquero en Tamudo, nam Getafe de eerste helft in handen.  Dat leverde een aantal doelkansen op, onder meer via een vrije trap van Cata Díaz, een afstandsschot van Licht en een kopbal van Manu del Moral.  Espanyol speculeerde op de counter, maar alleen Luis Garçia kon doelman Jacobo even aan het werk zetten.

De tweede helft begon opnieuw met een aanval van Getafe, waarbij Guerrón werd neergehaald door Beranger.  Scheidsrechter Delgado Ferreiro wees naar de stip en Manu del Moral mocht de score openen.  Erg lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong.  Espanyol ging op zoek naar de gelijkmaker en het was Sergio Sanchéz die de 1-1 nog voor het uur op het bord zette.  Tamudo kreeg in een man-tegen-man situatie nog de kans op de 2-1, maar faalde.  Na ingrepen van beide trainers om de wedstrijd onder controle te krijgen, verloor de partij aan snelheid en leken beide ploegen zich neer te leggen bij een gelijkspel.  Espanyol verliest zo zijn maximum, maar blijft voorlopig leider. Getafe mag met twee gelijke spelen en één overwinning al bij al ook tevreden zijn met zijn competitiestart.